Τε. Ιαν 29th, 2020

Αρνούμαι να συμμετέχω….. 4 νάρκες, έτοιμες να εκραγούν !!!

Άρθρο του βετεράνου δημοσιογράφου Βαγγέλη Παπαδοπούλου

—Ο Αττίλας 3 προχωρεί !!!

—Το δημόσιο χρέος έφτασε τα 359 δισ.ε.!!!

—Ο πληθυσμός κατρακυλάει στα 8εκατ. !!!

—Οι αλλοδαποί ξεπέρασαν τα 2 εκατ. !!!

—Ο Τύπος και τα ΜΜΕ έχουν εκτοπίσει την

ενημέρωση και κατάντησαν φερέφωνα των

ολιγαρχών !

—Στα τηλεοπτικά πάνελ εμφανίζονται μονίμως

δημοσιογράφοι που μεταφέρουν την κομματική γραμμή

σαν ευσυνείδητοι ντελιβεράδες της εξουσίας !

—Και το πολιτικό προσωπικό ….χτενίζεται στην

 ανυποληψία, τις προσωπικές αντεγκλήσεις και

τις κακοήθειες….

—Ενώ προσερχόμαστε στις κάλπες για εκλογή

ευρωβουλευτών, η ΕΕ αδιαφορεί για την Ελλάδα

και μας αφήνει απροστάτευτους απέναντι στις

τουρκικές απειλές και ενέργειες…

Χωρίς καμιά υπερβολή,αυτή την ώρα, τέσσερις νάρκες είναι έτοιμες να εκραγούν με απρόβλεπτες συνέπειες για τη χώρα και το λαό μας, ενώ το περιβάλλον είναι τοξικό με χαοτικές διαστάσεις :

1.Ο Αττίλας 3 ήδη έχει εισβάλει στο υποθαλάσσιο έδαφος της Κύπρου και κανείς δεν υπερασπίζεται την εθνική της κυριαρχία ! Η ίδια δεν έχει τα μέσα και η Ελλάδα ….κείται μακράν !!!

2.Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας στις 31.12.18 έφτασε σχεδόν στα 359 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή στο 194% του ΑΕΠ !!!

3.Οι αλλοδαποί που βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια, αφού σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του κ.Μουζάλα, επί των ημερών του διακινήθηκαν 1.700.000, που προστέθηκαν στους ήδη υπάρχοντες !!!

4.Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας και άλλων οργάνων ο πληθυσμός της χώρας γηράσκει και συνεχώς μειώνεται με ραγδαίους ρυθμούς με πρόβλεψη το 2050 να είμαστε μετά βίας εκατομμύρια !!!

Αυτές είναι οι τέσσερις νάρκες, που αν στραβοπατήσουμε , θα ανατιναχθούμε στον αέρα ! Πότε και πως; Μα τώρα ! ΄Αμεσα! Το περιβάλλον είναι τοξικό με χαοτικές διαστάσεις! Δεν το βλέπετε; Δεν αφουγκράζεσθε τα συμπτώματα της ατμόσφαιρας που είναι γεμάτη με αναθυμιάσεις και δυσοσμία; Πως όμως να το πάρετε είδηση αφου σκέφτεσθε μόνο πόσα θα πάρετε τώρα με τις παροχές και τα ευνοϊκά μέτρα; Πως να το καταλάβετε όταν το μέλημά σας είναι πως θα αντιμετωπίσετε τα καθημερινά βιοτικά προβλήματα που σας έφεραν σε απελπισία και κατάθλιψη; Πως να ανησυχήσετε όταν καθημερινά σας κάνουν πλύση εγκεφάλου με τις προπαγάνδες τους ; Πηγαίνουμε στις εκλογές και κανείς δεν σας μίλησε για την Ευρώπη που δεν μας προστατεύει και αφήνει ακάλυπτα τα σύνορά μας αμφισβητώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και της Ελλάδας;

Είναι κατάντημα για τη χώρα και το λαό μας στη σημερινή κρίση να έχουμε ένα πολιτικό προσωπικό που να αλληλλοκατηγορείται, να ασχολείται με παροχές και κομματικούς ανταγωνισμούς και να μη θίγει  τους κινδύνους που διατρέχουμε αύριο το πρωϊ…. Και η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη, όταν αναλογιστούμε πως δεν υπάρχει ανεξάρτητη δικαιοσύνη ! Ανεξάρτητοι και έντιμοι δικαστές υπάρχουν, ναι ! Ανεξάρτητη δικαιοσύνη, όμως, ΟΧΙ…Δεν υπάρχει, επίσης, ούτε ελεύθερος τύπος ! Ουδέποτε άλλοτε οι εφημερίδες και τα ΜΜΕ είχαν να παρουσιάσουν τέτοιο κατάντημα.Και δεν έχουν άδικο που οι αναγνώστες δεν τις αγοράζουν πλέον.Δεν φταίει ούτε το διαδίκτυο, ούτε η τηλεόραση. Φταίνε οι ίδιες οι  εφημερίδες που -πλην φωτεινών εξαιρέσεων- έγιναν ….πατσαβούρες ! Η ξεφτίλα του δημοσιογραφικού επαγγέλματος καταγράφεται στα τηλεοπτικά πάνελ, όπου κάθε μέρα βλέπουμε δημοσιογράφους-<πληρωμένους> από κόμματα και εξουσίες- να υποστηρίζει ο καθένας το αφεντικό του. Ξέρουμε πια τη συνταγή: ένας δημοσιογράφος από τη Ν.Δ., ένας από το Σύριζα, ένας από το Κινάλ κλπ και άλλοι τόσοι βουλευτές και πολιτικάντηδες σχηματίζουν μια συντροφιά και φωνασκούν όπως ακριβώς στα επαρχιακά καφενεία ….Φυσικά ,αν υπήρχε ανεξάρτητη δικαιοσύνη και ελεύθερος τύπος δεν θα φτάναμε ποτέ σ αυτό το χάλι…

Μέσα λοιπόν στο τοξικό αυτό περιβάλλον,καταβάλλεται προσπάθεια να σταθούμε στα πόδια μας να μπούμε στην κανονικότητα και να ξεφύγουμε από την απραξία και την οικονομική καχεξία.Και ακούω με θλίψη κυβέρνηση,αντιπολίτευση, κόμματα και οικονομολόγους να προτείνουν λύσεις προγράμματα και μέτρα που θα βελτιώσουν την θέση μας. Κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους και μας….Είναι δυνατόν να βγούμε από το τούνελ όταν το δημόσιο χρέος το 2018 ανήλθε στα 359 δισ.;(194,4% του ΑΕΠ) ΄Ενα χρέος στο οποίο αν προστεθεί και το αφανές χρέος των κρατικών εγγυήσεων τότε ξεπερνά το 200% του ΑΕΠ;Μα είναι τόσο μαλάκες οι άνθρωποι;

Στις 31.12.2009 το δημόσιο χρέος ήταν 298,6 δισ. δηλαδή το 125% του ΑΕΠ. Και στις 31.12.2011 ενώ μειώθηκε με αναδιάρθρωση κατά 53% και είχε φτάσει σχεδόν στα 368 δισ. και τότε ήταν το 177,7 % του ΑΕΠ !!! Το υψηλότερο χρέος από το 1897 !!! Ποιός θεός ή ποιός διάβολος καταχρέωσε τη χώρα με αυτά τα ιλλιγγιώδη ποσά ; Και είναι δυνατόν όλα αυτά τα χρήματα να τα φάγαμε  μαζί; Και είναι δυνατόν να μπορέσουμε να πάμε μπροστά αν δεν ξεφύγουμε από τη μέγγενη αυτή; Αυτή είναι η χειρότερη νάρκη !

Η άλλη νάρκη  είναι το δημογραφικό.Το γένος μας πεθαίνει ! Και καμιά σωτηρία δεν υπάρχει, έστω αν ενισχυθεί ο πληθυσμός με αλλοδαπούς.Το 2050 θα είμαστε μόλις 8 εκατομμύρια ! Τι θα γίνει όμως αν οι πάνω από 2.000.000 αλλοδαποί παραμείνουν μόνιμα στη χώρα και γεννοβολήσουν από ένα παιδί ο καθένας τους;Θα έχουμε 4-5 εκατομμύρια ξένους; Ασφαλώς ! Θα υπάρχει επομένως τότε ελληνικό κράτος με ΄Ελληνες;

Δεν παριστάνω τον έξυπνο ούτε θέλω να δημιουργήσω εντυπώσεις. Προβληματίζομαι όμως και καταλήγω σε αυτά τα λογικά συμπεράσματα ….Η μόνη μου αντίδραση είναι να απέχω από όσα τραγικά συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας και μου ανεβάζουν την πίεση !!!