Βασιλόπιτα ε.α.ν.π. Μεταξά

Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Ε.Α.Ν.Π. «ΜΕΤΑΞΑ» για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ, ο οποίος τέλεσε και την ακολουθία του Αγιασμού.

ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ1

Σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του Πειραιά έδωσαν το «παρών» στη σεμνή τελετή που διοργάνωσαν η Διοίκη ση και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ».

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Χαράλαμπος Τουμπέκης, στον εναρκτήριο λόγο του, ευχαρίστησε για την παρουσία τους τον κ. Σεραφείμ, τον κ. Κικίλια, τους επίσημους προσκεκλημένους και όλους τους παρευρισκόμενους, ενώ συνεχάρη το προσωπικό για το βαθύ αίσθημα ευθύνης που το διακατέχει.

ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ5

Ακολούθως σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η νέα Διοίκηση – ο ίδιος και ο Αναπληρωτής Διοικητής κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος – θα είναι συνεργοί, συνοδοιπόροι και συμμέτοχοι, στις προσπάθειες που καταβάλει το προσωπικό του Νοσοκομείου, δεδομένων των όποιων δυσκολιών, προκειμένου να παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας στο σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη υφή του έργου του Νοσοκομείου, ενώ συνεχάρη το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για το έργο που επιτελεί και ιδίως για τη σημαντική του προσφορά στα χρόνια της κρίσης, σε πολύ δύσκολους καιρούς, με πολλή αγάπη για τον ασθενή και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Τόνισε επίσης ότι γνωρίζει τις ανάγκες του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά και ότι θα ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για το Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ», βάσει του συνολικού προγραμματισμού της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Ο κ. Κικίλιας έκανε ειδική αναφορά στη σημαντική δωρεά της εταιρίας PRODEA, με πρωτοβουλία της οποίας και σε απόλυτη συνεννόηση με τη νέα Διοίκηση του Νοσοκομείου, ξεκινά άμεσα η πλήρης ανακαίνιση του 2ου και του 3ου ορόφου, όπως επίσης και στην εξίσου σημαντική δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών σύμφωνα με την οποία θα ανακαινιστούν εντός των επόμενων μηνών 135 χώροι υγιεινής (WC) στο Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» και θα δοθούν εκατοντάδες νέα κλινοσκεπάσματα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους, επισημαίνοντας: «Χαίρομαι που παρευρίσκονται στην εκδήλωση ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, βουλευτές, ο  Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, πρώην Δήμαρχοι, αιρετοί και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων της πόλης.

Ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Χρήστος Ροϊλός αναφέρθηκε στην σημαντικό έργο που επιτελείται στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά.

Ο Πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ» κ. Θωμάς Κατσικάρος, αναφέρθηκε στα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο, με κυριότερο αυτό της υποστελέχωσης, καθώς και για τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι φωνές της παιδικής χορωδίας του Ωδείου Τερψιθέας και οι μελωδίες της πιανίστα κ. Έλμας Καφετζιδάκη, υπό τη διεύθυνση της κ. Γεωργίας Χατζημανωλάκη. Τον πλούσιο και γευστικό μπουφέ ετοίμασαν εξ’ ολοκλήρου οι εργαζόμενοι του τμήματος διατροφής του Νοσοκομείου.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης τιμήθηκαν Πειραιώτες καλλιτέχνες που δώρισαν πίνακες ζωγραφικής τους στο Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ», η εταιρία PRODEA – Δωρητής ανακαίνισης 2ου & 3ου ορόφου του Νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

Οι κ.κ. Βουλευτές: Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Γιάννης Μελάς, Νόνη Δούνια, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Ιωάννης Τραγάκης, ο πρώην Δήμαρχος κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Νίκος Χουρσαλάς, ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ κ. Χρήστος Ροϊλός, οι αναπληρωτές διοικητές κ.κ. Περικλής Αλεβίζος, Μαρία Δίπλα, ο Αστυνομικός Δ/ντής Πειραιά Ταξίαρχος Πρωτοσίλεος Κωστάζος, η Πλοίαρχος Μπόρα Χριστίνα του Λιμενικού Σώματος, η Πλωτάρχης Στυλιανή Πανούση της Διοίκησης Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, οι κ.κ. Αντιδήμαρχοι: Ασπασία Αλιγιζάκη, Παναγιώτης Ρέππας, Δημήτρης Αράπης, Μαρκαριάν Τάσος, Μπουρδάκου Κυριακή, Αργουδέλης Αλέξανδρος, Αλέκα Τουμαζάτου, ο πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, οι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, Νίκος Παπαγεωργίου, ο πρώην Ανιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Κατσικάρης, οι κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι Πασχαλίνα Καλαγιά, Μοραντζής Αντώνης, Γιώργος Βίτσας, ο Πρόεδρος της Β’ Δημοτικής Κοινότητας κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος, οι κοινοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Σπύρος Αγγελιδάκης, Γιάννης Αλιφραγκής, ο κ. Σπύρος Σπυρίδων – Διευθύνων Σύμβουλος ΕΕΤΑΑ, ο κ. Στάθης Ευσταθόπουλος – Καθηγητής Ιατρικής Αθηνών, ο κ. Αναστάσιος Μύτογλου – Αν. Διοικητής Γενικού Κρατικού Νίκαιας.

Οι Πρώην Διοικητές και αναπληρωτές του Νοσοκομείου Μεταξά, Γιάννης Αγγελόπουλος, Γιάννης Πατσιόγιαννης, Αναστάσιος Κάρλες, Μαραγκάκη Ελένη, Νίκος Βλαχάκος- τ. Διοικητής & Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο», Χρήστος Καμπούρης.

Πρώην Αντιδήμαρχοι Πειραιά, Κουβάτσος Παναγιώτης-Επίτιμος Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, Μελίνα Φύκια-Τουμπέκη, Ευαγγελία Σαρρή, Κυριάκος Μανωλάκος, Στάθης Κωνσταντούζος, Γιάννης Δανιήλ.

Ματίνα Παγώνη-Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Νικόλαος Πλατανησιώτης-Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Μιχάλης Αγρανιώτης-Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά και Αντιπρόεδρος ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ