Τρ. Νοέ 19th, 2019

Βορίδης: Ξεκάθαρη η συμπαράταξη με τον αγροτικό κόσμο

«Eπιτακτική ανάγκη» χαρακτήρισε Μάκης Βορίδης την ανάθεση της ΕΡΤ στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μιλώντας για «αποκατάσταση της λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης, μετά τα τραγελαφικά, αφού είχε μετατραπεί σε κομματική τηλεόραση».

«Το ασυμβίβαστο εκ του νόμου υπήρχε», είπε για την οδηγία που δόθηκε στους υπουργούς και σημείωσε πως «σωστά προχωρά η κυβέρνηση σε τέτοιου είδους περιορισμούς» και πρόσθεσε: «Όλα αυτά δημιουργούσαν μια αρνητική εντύπωση στην κοινή νγώμη, επομένως σωστά προχωρά η κυβέρνηση σε ορισμένους τέτοιου είδους περιορισμούς».

Μιλώντας για το χαρτοφυλάκιό του, είπε πως «αφορά ένα σημαντικό κομμάτι του ΑΕΠ, είναι περίπου το 5%», το οποίο μπορεί μαζί με την προστιθέμενη αξία να φτάσει ακόμα και το 20%.

«Η αγροτική ανάπτυξη έχει τη δική της συμβολή στη συνολική ανάπτυξη κι αυτό πρέπει να μετατραπεί σε αύξηση του εισοδήματος των αγροτών», υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως «η εντολή που έχω από τον πρωθυπουργό είναι η διαπραγμάτευση της κοινής αγροτικής πολιτικής από πλευράς Ελλάδας».

Η συμπαράταξη με τον αγροτικό κόσμο είναι «ξεκάθαρη», σχολίασε.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές τόνισε πως «δεν έχουμε αυταπάτες, έχουμε όμως γνώση και εμπειρία των διαδικασιών».

«Πρέπει να διασφαλίσουμε την επίτευξη του στόχου των προϋπολογισμών», σημείωσε, εξηγώντας πως ο τρέχον είναι της προηγούμενης κυβέρνησης, όμως «στον επόμενο προϋπολογισμό θα εφαρμόσουμε μια σειρά δικών μας μέτρων, όπως αυτά για τις εμπροσθοβαρείς πολιτικές».

Ερωτηθείς για την τοποθέτησή του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, υπογράμμισε πως «ο κάθε πρωθυπουργός οργανώνει την πολιτική του, πρέπει να του αναγνωρίζεται ότι έχει αυτήν την επιλογή» και απαντώντας σε όσους κάνουν λόγο για υποβάθμισή του στο συγκεκριμένο υπουργείο, είπε πως πρόκειται για υπουργείο «που ακουμπά ένα τεράστιο κομμάτι της ελληνικής παραγωγής».

Χαρακτήρισε, τέλος, «προφανές ότι δεν είναι υποβάθμιση», καλώντας τους επικριτές του «να το δουν αντίστροφα, το ότι τοποθετούμαι εγώ, είναι σαφές ότι είναι σημαντικό το υπουργείο».