Εισπρακτική εταιρεία ενοχλεί οφειλέτη για 50 ευρώ παρότι νοσηλεύεται με κορωνοϊό!

Γεγονός απερίγραπτης αναλγησίας και απανθρωπιάς καταγγέλλεται στη Θεσσαλονίκη με πρωταγωνίστρια εισπρακτική εταιρεία, η οποία… καλεί επανειλημμένα 70χρονο, προκειμένου να εξοφλήσει χρέος του, παρά το γεγονός ότι ο οφειλέτης νοσηλεύεται με covid-19 σε νοσοκομείο της πόλης. 

Αν και ο οφειλέτης τους ενημέρωσε ότι βρίσκεται στο κρεβάτι του πόνου αγωνιώντας για τη ζωή του, οι υπάλληλοι της εισπρακτικής εταιρείας δεν πτοήθηκαν.

Εξακολούθησαν να τον καλούν, υπενθυμίζοντάς του το χρέος του και κάνοντάς του διάφορες προτάσεις για την εξόφλησή του.

Ο οφειλέτης αναγκάστηκε να ενεργοποιήσει τη δόνηση του κινητού του, προκειμένου να αποφύγει την ενόχληση, ωστόσο κάθε λίγο έβλεπε στην οθόνη του τηλεφώνου του το νούμερο της εισπρακτικής εταιρείας, η οποία συνέχιζε να τον καλεί.

Το γεγονός δημοσιοποιεί ο δικηγόρος του οφειλέτη, Δημήτρης Αλβανός, ο οποίος μίλησε με τον πελάτη του, προσπάθησε να τον καθησυχάσει και του είπε ότι μόλις αποκατασταθεί η υγεία του, θα καταθέσουν αγωγή σε βάρος της εισπρακτικής εταιρείας, ζητώντας αποζημίωση για το απίστευτο περιστατικό.

«Ο πελάτης μου έστειλε σε μένα μήνυμα και μου είπε ότι εισπρακτική εταιρεία τον ενοχλεί συνεχώς, αν και ο ίδιος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με κορωνοϊό.

Αν και τους ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας του, αυτοί συνεχίζουν να τον ενοχλούν. Τον πήρα τηλέφωνο και του είπα να κρατήσει το νούμερο που τον καλεί και τις ώρες των κλήσεων, ώστε, μόλις βγει από το νοσοκομείο, να καταθέσουμε αγωγή.

Ο άνθρωπος έβαλε το κινητό του στη δόνηση, αλλά η εισπρακτική εταιρεία συνέχισε να τον καλεί συνεχώς. Η ενόχληση ξεκίνησε την Τετάρτη και συνεχιζόταν και την Πέμπτη, τουλάχιστον μέχρι την τελευταία φορά που μίλησα μαζί του.Εκτός από το θέμα της υγείας του πελάτη, υπάρχει και ξεκάθαρη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων. Είναι δυνατόν να δίνει μάχη για τη ζωή του και να τον παίρνουν τηλέφωνο, για να του πουν ότι χρωστάει 50 ευρώ;», λέει στο Εθνος ο κ. Αλβανός.