Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο γνωστός ζωγράφος

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια ο γνωστός ζωγράφος ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση πορνογραφίας.

Η διάσταση που παίρνει η υπόθεση μετά τις εξηγήσεις στις δικαστικές Αρχές είναι τελείως διαφορετική καθώς η γνωριμία του με το φερόμενο ως θύμα, μια κοπέλα η οποία τότε ήταν 17 ετών και 10 μηνών, έχει διαφορετική αφετηρία και διαφορετική κατάληξη.

Η γνωριμία

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ereportaz ο γνωστός Ζωγραφος γνωρίστηκε με την νεαρή γυναίκα σε ένα μπαρ. Κατά την διάρκεια της συζήτησης η τότε ανήλικη εξέφρασε θαυμασμό για το επάγγελμα του λέγοντας ότι στο παρελθόν είχε κάνει γυμνές φωτογραφήσεις και τον ρώτησε εάν τον ενδιέφερε να γίνει το ίδιο για καλλιτεχνικούς σκοπούς. Η φωτογράφηση έγινε και οι φωτογραφίες υπάρχουν. «Δεν γνώριζα καν ότι εκείνο το διάστημα ήταν ανήλικη» φέρεται να υποστήριξε ο Ζωγραφος στην απολογία του.

Στην συνέχεια όμως, όπως ισχυρίζεται, έγινε ένα σημαντικό λάθος το οποίο στάθηκε ως αφορμή για να κατατεθεί η καταγγελία. Αντί να στείλει τις φωτογραφίες στο email του φερόμενου ως θύματος το έστειλε σε άγνωστη διεύθυνση καθώς ξέχασε να πληκτρολογήσει δυο ψηφία. Το email επιστράφηκε ως μη παραδοθέν. Η νεαρή δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις που της έδωσε και το αποτέλεσμα ήταν να καταφύγει στην ΓΑΔΑ και να καταγγείλει το περιστατικό.

Στους αστυνομικούς είπε ότι σε ηλικία 15 ετών είχε γνωρίσει τον άλλο κατηγορούμενο, έναν 60χρονο στην κατοχή του οποίου βρέθηκε πορνογραφικό υλικό, στον σταθμό Λαρίσσης ο οποίος την φωτογράφησε γυμνή. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι οι αστυνομικοί συσχέτισαν τις δυο υποθέσεις οι οποίες όμως δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους καθώς στο μεν σπίτι του 60χρονου βρέθηκε πορνογραφικό υλικό στο δε σπίτι του ζωγράφου μόνο οι επίμαχες φωτογραφίες της κοπέλας.

Το μυστήριο ξεδιάλυνε η ανακρίτρια της υπόθεσης η οποία μετά την απολογία του άφησε ελεύθερο τον γνωστό καλλιτέχνη ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον γνωστό δικηγόρο Αντώνη Σοφιανό.