Η αυτοκτονία ενός ευαίσθητου ανθρώπου: Συγκλονίζει ο θάνατος του ιδιοκτήτη του Γηροκομείου στον Άγιο Στέφανο

Ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου στον Άγιο Στέφανο, Δημήτρης Καμπανάρος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα – Πώς συνδέεται ο κορονοϊός με την αυτοκτονία του

Η αγάπη για τους ηλιωμένους και η ευθύνη που δεν άντεξε

Άνθρωποι που τον γνώριζαν μιλούν για ένα εξαιρετικό άτομο, ευαίσθητο και σπουδαίο επιστήμονα μιας και ήταν ψυχολόγος και διδάκτωρ γεροντολογίας.

Αγαπούσε ιδιαιτέρως τους ηλικιωμένους και είχε κάνει πολλές προσπάθειες να αντιμετωπίσει τα κρούσματα στο γηροκομείο του -είχε μάλιστα δημιουργήσει και ειδικούς χώρους ώστε να μπορούν οι τρόφιμοι να έρχονται σε επαφή με τους συγγενείς τους.

Όλοι τονίζουν ότι τηρούσε από την πρώτη στιγμή με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα κατά της πανδημίας και ενδιαφερόταν πάρα πολύ για την υγεία των ηλικιωμένων στον οίκο ευγηρίας που διατηρούσε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι προχώρησε με δική του πρωτοβουλία σε διενέργεια rapid tests, από τα οποία προέκυψαν τα τρία θετικά κρούσματα.

Έδωσε συνέντευξη μια μέρα πριν αυτοκτονήσει

Σοκ προκαλεί ότι μία μόλις ημέρα πριν το τραγικό φινάλε ο Δημήτρης Καμπανάρος έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για τις κλειστές δομές φιλοξενίας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο 41χρονος αναφέρθηκε στα κρούσματα του γηροκομείου του, δηλώνοντας ότι ο ΕΟΔΥ είχε κάνει τεστ στους εργαζομένους στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου στις 16 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 6 Οκτωβρίου κάλεσε ο ίδιος τον ΕΟΔΥ για να κάνουν πάλι τεστ.

«Αν δεν τους είχα καλέσει δεν γίνονταν τα τεστ και δεν θα βρίσκαμε τα κρούσματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.