Καλοκαιρινή απόδραση στο Πόρτο Ράφτη

Σε απόσταση 40 περίπου χιλιομέτρων από την Αθήνα, ένα από τα γνωστότερα θέρετρα της Ανατολικής Αττικής, το Πόρτο Ράφτη, προσφέρει στον επισκέπτη γενναίες δόσεις φυσικής ομορφιάς, ιστορίας, χαλάρωσης, διασκέδασης και γαστρονομικών συγκινήσεων. Για μονοήμερη εκδρομή ή ολιγοήμερες διακοπές, το Πόρτο Ράφτη υπόσχεται μοναδικές στιγμές και αξέχαστες εμπειρίες στην Αττική!

Στο Πόρτο Ράφτη φτάνουμε εύκολα και γρήγορα μέσω Αττικής Οδού, ή εναλλακτικά μέσω της παραλιακής λεωφόρου. Πολύ όμορφη διαδρομή, ωστόσο, είναι και αυτή που περνά μέσα από τον Κουβαρά, διασχίζοντας ένα πευκόφυτο δάσος.

Η περιοχή ανέκαθεν αποτελούσε μέρος στρατηγικής σημασίας, καθώς το Πόρτο Ράφτη ή «λιμάνι της Μεσογαίας» ήταν πάντα η πύλη της Αττικής. Αυτό άλλωστε μαρτυρούν τα αρχαιολογικά ευρήματα αλλά και οι αναφορές στην ελληνική ιστορία και μυθολογία. Σύμφωνα με τα κείμενα των περιηγητών, το Πόρτο Ράφτη αποτελούσε το εναλλακτικό λιμάνι για την Αθήνα, όταν ο Πειραιάς ήταν αποκλεισμένος από εχθρικά πλοία.

Το μικρό υπήνεμο λιμάνι του Πόρτο Ράφτη αποτελεί ένα μικρό κόσμημα και τόπο ιδανικό για περιπάτους δίπλα στη θάλασσα. Περιμετρικά διαθέτει μια καλοστρωμένη με βοτσαλωτές πλάκες περατζάδα, η οποία δίνει τη σειρά της σε ένα ξύλινο κατάστρωμα στη δυτική πλευρά του λιμανιού. Για την ξύλινη κατασκευή μάλιστα δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε ίχνος τσιμέντου, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον αλλά και με πρόβλεψη, ώστε αυτόν τον πανέμορφο περίπατο να τον χαίρονται και συνάνθρωποί μας με αναπηρία.

Και μετά το κολύμπι, οι πολυάριθμες ταβέρνες της περιοχής μάς περιμένουν για ποιοτικό φαγητό με πιάτα μεσογειακής κουζίνας, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, δίπλα στο κύμα. Άλλωστε, το Πόρτο Ράφτη φημίζεται για τις γαστρονομικές συγκινήσεις που προσφέρει, καθώς και για την ποιοτική διασκέδαση και τη νυχτερινή του ζωή.

Πόρτο Ράφτη για να πιεις τον καφέ σου και όχι μόνο…!!

BARCO cafe bar restaurant
Ο «Ηπειρωτης» Μεζεδοπωλειο-ψαροταβερνα
Ταβέρνα Ο Δημήτρης

Ταβέρνα Ψαροταβέρνα στο Πόρτο Ράφτη Καλός Γιαλός