Κερατσίνι: Μέτρα στήριξης των πολιτών και των επιχειρήσεων προτείνει ο Παντελής Καμάς

Ανακοίνωση – πρόταση μέτρων της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ και του επικεφαλής Παντελή Καμά, για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Η επιδημία που  « πλήττει» της χώρα μας, αλλά και όλο τον Πλανήτη, εκτός από τους κινδύνους στην Υγεία των Πολιτών, δημιουργεί και σωρεία προβλημάτων, οικονομικών και Κοινωνικών. Δεκάδες επαγγελματίες έχουν αναγκαστικά εδώ στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα κλείσει τις επιχειρήσεις τους. Οι εκκλησίες, σταδιακά χάνουν τη δυνατότητα να ενισχύουν όσους έχουν ανάγκη.

Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, δεν μπορεί να μείνει απαθής στη διαμορφούμενη κατάσταση. Ήδη δεκάδες Δήμοι, σε όλη τη χώρα παίρνουν μέτρα οικονομικής Ενίσχυσης των Επαγγελματιών της και στήριξης του πληθυσμού τους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα που μπορούν να αναφερθούν είναι τα Χανιά, ο Ασπρόπυργος, η Αλεξανδρούπολη, ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, ο Δήμος Νεάπολης Συκεών.

Σε αυτό το πλαίσιο καταθέτουμε μία ολιστική πρόταση για να κρατήσουμε την Πόλη μας Όρθια και την Κοινωνία Ισχυρή, αυτές τις δύσκολες ώρες.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΟΡΘΙΑ ΚΑΙ  ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ

Ζούμε σε πραγματικά πρωτόγνωρες στιγμές που δημιουργεί. Η πανδημία που πλήττει τη χώρα μας και άλλες χώρες του Πλανήτη, ΑΛΛΑΖΕΙ, όσα γνωρίζαμε.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι ένας νέος κόσμος Ανατέλλει.

Σε αυτό τον Νέο Κόσμο, που ελπίζουμε. Πιστεύουμε και θα παλέψουμε να είναι καλύτερος, πρέπει να συμμετέχουμε ΟΛΟΙ.

Για να πετύχουμε θα πρέπει πρώτα από όλα να επιδείξουμε ο καθένας Ατομική Ευθύνη. « Να μείνουμε σπίτι»

Να επιδείξουμε Συλλογική Ευθύνη, φροντίζοντας τους γύρω μας, και προσπαθώντας να συμβάλλουμε στην επίλυση των προβλημάτων που δημιουργεί η Πανδημία.

Η Πολιτεία και ο Δήμος έχουν ΕΥΘΥΝΗ, να στηρίξουν την Τοπική Κοινωνία να στηρίξουν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Δεν  είναι η ώρα να φειδόμαστε πόρων, προκειμένου να πράξουμε το καθήκον μας

Σε αυτό το πλαίσιο προτείνουμε

  1. Για την στήριξη της τοπικής Οικονομίας :

–         Απαλλαγή των Μεσαίων και Μικρών Επιχειρήσεων της πόλης μας, των Επαγγελματιών που αναγκαστικά ή υποχρεωτικά διέκοψαν τη λειτουργία τους,  από τα ανταποδοτικά τέλη, για όσο διάστημα  εφαρμόζονται τα έκτακτα μέτρα λόγω της πανδημίας. Μέχρι τέλος του χρόνου μειωμένα Δημοτικά Τέλη

–         Απαλλαγή όσων επαγγελματιών ή Επιχειρήσεων έχουν μισθώσει Δημοτικά Ακίνητα από το Μίσθωμα για όσο διάστημα υποχρεωτικά δεν λειτουργούν.

–         Απαλλαγή για όσο Διαρκεί η κρίση, από τα τέλη παραχώρησης Κοινόχρηστων Χώρων.

  1. Για τη Στήριξη της Τοπικής Κοινωνίας και την αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων :

–         Οργάνωση Ενός Δικτύου με τους Ιατρούς της πόλης μας ώστε όλοι να δέχονται αυτές τις κρίσιμες ώρες τις πρώτες βοήθειες και να αξιολογούνται  όσα περιστατικά υπάρχουν

–         Με την Εθελοντική συμμετοχή ψυχολόγων, λειτουργία γραμμής  ψυχολογικής στήριξης των πολιτών.

–         Διεύρυνση του αριθμού των Συμπολιτών μας που στηρίζονται από τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου μας, ώστε κανείς, και κυρίως κανένα παιδί, να μην νιώθει ότι έχει εγκαταλειφθεί αυτή τη δύσκολη ώρα.

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, θέλουμε να ευχαριστήσουμε το σύνολο των Εργαζομένων του Δήμου μας, για την προσπάθειά τους, και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα. Σε αυτούς που Μένουν Έξω, για να είμαστε εμείς σπίτι ασφαλείς.

Εμείς διαθέτουμε τις δυνάμεις μας, αλλά και την εθελοντική μας εργασία όπου χρειαστεί απαραίτητο, για να υποστηρίξουμε ένα σχέδιο στήριξης της κοινωνίας μας.

Εμείς διαθέτουμε τις δυνάμεις μας, και την εθελοντική μας εργασία για να στηρίξουμε ένα σχέδιο στήριξης της πόλης μας.