Κυ. Ιούλ 25th, 2021

Κοπή Βασιλόπιτας Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας

Κάθε χρόνο η Ιερά Μητρόπολη Νικαίας κόβει την πατροπαράδοτη βασιλόπιτά της στο Πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Έτσι και φέτος την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου στο Πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Νικαίας (Πέτρου Ράλλη 247) στην Νίκαια, έγινε η κοπή της βασιλόπιτας από τον Σεβ. Μητροπολίτη Νικαίας κ.κ. Αλέξιο, παρουσία ιερέων και των Αρχών των πόλεων όπου είναι και τα όρια της.

Πριν την κοπή έψαλλαν διάφοροι Χριστουγεννιάτικοι ύμνοι και τα κάλαντα από τον «ποιμενικό αυλό» και την χορωδία του Αγίου Γεωργίου Κερατσινίου.

Ακολούθησε προβολή βίντεο για την ζωή και το έργο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Αλεξίου, ο οποίος 25 χρόνια διακονεί ως ποιμενάρχης τη συγκεκριμένη Μητρόπολη. Το «παρών» έδωσαν οι βουλευτές Γιάννης Τραγάκης και Νίνα Κασιμάτη, ο δήμαρχος Νικαίας – Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, ο πρώην Υφυπουργός Τάσος Νεράντζης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων από τους 7 δήμους που εκπροσωπεί η Μητρόπολη Νικαίας. Μετά το πέρας της όλης τελετής ο Σεβασμιώτατος μοίρασε τα κομμάτια της Βασιλόπιτας σε όλους τους παριστάμενους μετά πολλών ευχών για το νέο έτος.