Κουβέλης για τις υποπαραχωρήσεις δραστηριοτήτων σε δέκα μεγάλα λιμάνια της χώρας

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA και το δημοσιογράφο Χάρη Ντιγριντάκη, παραχώρησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης.
Μεταξύ άλλων, ο Φώτης Κουβέλης αναφέρθηκε το θέμα των υποπαραχωρήσεων δραστηριοτήτων σε δέκα μεγάλα λιμάνια της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ναυτιλίας, επεσήμανε: «Βάσει του νέου νόμου για την αξιοποίηση των λιμανιών πρέπει να προκηρυχθούν διεθνείς διαγωνισμοί για τις επενδύσεις που θα γίνουν σε κάθε λιμάνια, γιατί κάθε λιμάνι έχει διαφορετικές δυνατότητες και ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Θα υπάρξει λοιπόν διεθνής διαγωνιστική διαδικασία με βάση το εθνικό δίκαιο, το ενωσιακό δίκαιο και το διεθνές δίκαιο. Η διαδικασία αυτή δε θα αργήσει. Όποιος υπερθεματίσει θα παίρνει την επένδυση. Προηγείται ως προτεραιότητα το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ενδεχομένως το λιμάνι Φίλιππος 2 στην Καβάλα, και του Βόλου.
Για τα δέκα μεγάλα περιφερειακά λιμάνια λοιπόν και ενδέκατο το λιμάνι της Χαλκίδας, έχει προκριθεί και ισχύει πια το μοντέλο που ακολουθείται σε όλη την Ευρώπη, σε ποσοστό 87%. Το Ελληνικό Δημόσιο έχει απόλυτα την κυριότητα και προχωρεί σε επιμέρους υποπαραχωρήσεις.
Βεβαίως με συγκεκριμένη χρονική διάρκεια η οποία θα δικαιολογείται με βάση τα χαρακτηριστικά και το είδος της επένδυσης.