Τρ. Νοέ 19th, 2019

Κρήτη: Θρίλερ με το θάνατο της βιολόγου – Η νεκροψία θα «δείξει» αν είναι δολοφονία

Πλέον οι αστυνομικοί καλούνται να λύσουν το μυστήριο που καλύπτει το θάνατο της 60χρονης Αμερικανίδας – Ανοιχτό το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας
Η ταυτοποίηση με τη μέθοδο DNA, επιβεβαίωσε αυτό που όλοι φοβόντουσαν. Η σορός που εντοπίστηκε το βράδυ της Δευτέρας (08/07) σε σπηλιά στο Μάλεμε της Κρήτης, ανήκει στην 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγο Σούζαν Ίτον (Suzanne Eaton), η οποία αγνοείτο από τις 2 Ιουλίου

Η σορός της βρέθηκε με την μπροστινή πλευρά του σώματος και το πρόσωπό της στραμμένα προς τα κάτω, ενώ στην είσοδο της σπηλιάς -την οποία χρησιμοποιούσαν οι Γερμανοί στην κατοχή ως πυριτιδαποθήκη- υπήρχε τοποθετημένη μια ξύλινη παλέτα.

Αυτό το γεγονός όσο και κάποια ακόμα στοιχεία οδηγούν την Αστυνομία στο να εξετάζει το ενδεχόμενο της ανθρωποκτονίας.

Γι’ αυτό το λόγο, έχει μεταβεί στην Κρήτη ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, με στόχο να διερευνήσει τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η 60χρονη.

Παράλληλα σήμερα στο Ρέθυμνο θα διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή στη σορό. Οι αστυνομικοί αναμένουν το πόρισμα του ιατροδικαστή ώστε να διαπιστώσουν αν μπορούν ή όχι να αποκλείσουν το ενδεχόμενο της ανθρωποκτονίας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η Σούζαν Ίτον βρισκόταν στην Κρήτη στο πλαίσιο επιστημονικού συνεδρίου στην Ορθόδοξη Ακαδημία και είχε εξαφανιστεί από τις 2 Ιουλίου όταν και άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό της.

Η σορός της εντοπίστηκε από δύο πολίτες που ειδοποίησαν τις Αρχές μέσα σε μια σπηλιά στην περιοχή Πύργος Ψηλονέρου του δήμου Πλατανιά. Βρισκόταν σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από το σημείο που τις τελευταίες ημέρες ήταν σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό της.

Τα ρούχα ήταν ίδια με αυτά που φορούσε κατά την ημέρα της εξαφάνισής της.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνάδελφοι της Αμερικανίδας βιολόγου έδιναν 50.000 ευρώ με σκοπό να πάρουν πληροφορίες από όποιον γνώριζε κάτι για την εξαφάνισή της.

Η Σούζαν Ίτον, ήταν καθηγήτρια Αναπτυξιακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Δρέσδης και συμμετείχε στις εργασίες διεθνούς συνεδρίου Βιολογίας στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.

Αργά χθες το απόγευμα ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης, υποστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, που από νωρίς βρισκόταν στο σημείο, επιβεβαίωσε ότι η σορός ανήκει στην 60χρονη.