Κυ. Ιούν 26th, 2022

Λογαριασμοί ρεύματος – Αναβιώνει το κίνημα «δεν πληρώνω» ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ένα σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ που ανάρτησε σήμερα ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media με αφορμή τις αυξήσεις των τιμών στην ηλεκτρική ενέργεια προκαλεί σοβαρό κίνδυνο αναβίωσης της στάσης πληρωμών.

Το βίντεο απεικονίζει έναν πολίτη που μπαίνει στο διαμέρισμα του παίρνοντας από το γραμματοκιβώτιο του έναν φάκελο. Την ίδια στιγμή η τηλεόραση του σπιτιού του είναι ανοικτή και ακούγεται η ανακοίνωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ για την επιχορήγηση των λογαριασμών. Ο ήρωας του σποτ ανοίγει το φάκελο και βγάζει από μέσα τον λογαριασμό κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας, με «φουσκωμένο» ποσό. Το σενάριο του βίντεο τον θέλει αγανακτισμένο. Και στο τέλος της προβολής του απεικονίζεται το σύνθημα: «Κάν’ τους OFF. Είναι στο χέρι σου. Νέα αρχή με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία».

Η μία ερμηνεία που δίνεται, σύμφωνα και με τα σχόλια που ακολουθούν στους προσωπικούς λογαριασμούς του Τσίπρα στα social media, θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ να προτρέπει τους πολίτες να καταψηφίσουν την κυβέρνηση. Αν και βέβαια δεν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.

Η δεύτερη, όμως, ερμηνεία που δίνεται είναι η προτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τους πολίτες ώστε να μην πληρώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος των προμηθευτών τους.