Σα. Αυγ 15th, 2020

Μόνο 3 δακτυλικά αποτυπώματα βρέθηκαν στα κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη στο Κουκάκι

Οι εξετάσεις δακτυλικών αποτυπωμάτων, που ολοκληρώθηκαν από τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, έδειξαν ότι στα τρία κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη στο Κουκάκι, βρέθηκαν μόνο τρία δακτυλικά αποτυπώματα επί 65 πειστηρίων, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τα ευρήματα συλλέχθηκαν στις 18 Δεκεμβρίου 2019, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων που έγιναν για την εκκένωση των κτιρίων, τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη στις οδούς Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλης 3.

Παράλληλα, στους χώρους των κτιρίων που καλύπτουν εκατοντάδες τετραγωνικών μέτρων βρέθηκαν άλλα δέκα αποτυπώματα. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι καταληψίες εξαφάνισαν επιμελώς κάθε ίχνος παρουσίας τους στα κτίρια, ενώ επιχειρούσαν με γάντια κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της, η ΕΛΑΣ σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Σε έντυπο οδηγιών που εντοπίστηκε στην οδό Αρβάλης 3 τονίζονταν, μεταξύ άλλων, ότι οι καταληψίες έπρεπε επιμελώς να εξαφανίσουν κάθε ίχνος παρουσίας τους και να επιχειρούν με γάντια κατά των αστυνομικών. Από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι οι παραπάνω οδηγίες εφαρμόστηκαν κατά γράμμα. Παρ’ όλα αυτά, η αστυνομία κατόρθωσε να βρει, σε εντελώς ιδιαίτερα σημεία των κτιριακών χώρων αλλά και των πειστηρίων, ελάχιστα αποτυπώματα τα οποία και ταυτοποιήθηκαν».

Σημειώνεται, ότι μεταξύ των αποτυπωμάτων που ταυτοποιήθηκαν δεν είναι αυτά του σκηνοθέτη και των δύο γιων του, οι οποίοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων.