Νικαίας Αλέξιος: »Στον Αμπελώνα του Κυρίου να εισέρχονται νέοι και ευλαβείς»

Στην ιστορική και προσφυγική Ενορία της Οσίας Ξένης στη Νίκαια τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022 η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την εορτή του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Πρωτοπρ. Παντελεήμονα Σταυρίδη και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος όποτε λειτουργεί στον ιστορικό Ιερό Ναό της Οσίας Ξένης ενθυμείται και μνημονεύει με συγκίνηση τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, οι οποίοι έκτισαν με κόπους τον Ναό, φέρνοντας από τις αλησμόνητες πατρίδες τα ιερά κειμήλια, τα τίμια λείψανα και τα ιερά εικονίσματα, ξενιτεμένοι και διωγμένοι.

Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Νικαίας τέλεσε σε κλίμα συγκίνησης την σε Διάκονο Χειροτονία του κ. Ευάγγελου Κανταρτζή, κατηχητού, έγγαμου και αριστούχου θεολόγου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο Μητροπολίτης Νικαίας απηύθυνε στον χειροτονούμενο πατρικές ευχές και νουθεσίες τονίζοντας πως η σημερινή ημέρα θα είναι ένας σταθμός στη ζωή του.

«Εισέρχεσαι με την Χάρη του Θεού στον Α’ βαθμό της Ιερωσύνης, συνεχιστής του Πρωτομάρτυρος και Πρωτοδιακόνου Στεφάνου. Υψηλή αποστολή, για να γίνει κανείς κληρικός πρέπει να έχει την κλίση έσωθεν, να το ζητάει και να το ποθεί η ψυχή του» – ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αλέξιος.

Τέλος, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον Αμπελώνα του Κυρίου να εισέρχονται νέοι και ευλαβείς, οι οποίοι θα δίνουν μαρτυρία Χριστού και θα σώζουν ψυχές με την διακονία τους, γιατί είναι μεγάλο πράγμα η Ιερωσύνη.