Ν. Μπελαβίλας: Τώρα αρχίζει το δυνατό παιχνίδι με την Cosco

Η εταιρεία δηλώνει ότι η απαγόρευση διέλευσης φορτηγών για το έργο της κρουαζιέρας, από την ακτή Μιαούλη, εμποδίζει την ανάπτυξή της!Για αυτό ζητά να της δοθεί τώρα ο πλήρης έλεγχος του λιμανιού με το 67% των μετοχών. Μας ενημερώνει επίσης ότι η καθυστέρηση της υπογραφής της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) τής έκανε ζημιά. Η Cosco επί χρόνια δεν κατέθετε τις υποχρεωτικές από τη σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο μελέτες, αναμένοντας να πέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.


Μόλις ανέλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατέθεσε τη μία εκ των δύο, την ΜΠΕ.Ενώ, μέχρι σήμερα δεν έχει καταθέσει την Στρατηγική Μελέτη (ΣΜΠΕ), παρότι είναι υποχρεωμένη να το κάνει από το 2017!


Περίμεναν, όπως φαίνεται, ότι η ΜΠΕ θα υπογραφεί σε μία νύχτα και θα προχωρούσαν στο επόμενο βήμα. Δεν περίμεναν ότι σύσσωμη η αυτοδιοίκηση του Πειραιά, παραλιμένιοι δήμοι και αντιπεριφέρεια, θα έθεταν πολύ σοβαρούς περιβαλλοντικούς όρους -ώς όφειλαν και όπως έχουν δικαίωμα.Το Υπουργείο Πολιτισμού αλλά και η ΕΣΑΛ μετά από διαβούλευση με όλους τους φορείς της πόλης έθεσαν επίσης όρους. Μπορεί να μην ήταν αυτοί που θέλαμε αλλά ετέθησαν.Έτσι καταργήθηκε το Mall στο Παλατάκι.


Εν τέλει ο υπουργός, κάνοντας μάλλον το χατίρι του ΟΛΠ, καθυστέρησε μήνες πολλούς την υπογραφή της ΜΠΕ, ώστε να εκτελείται το μεγαλύτερο έργο, αυτό της κρουαζιέρας ανεξέλεγκτα. Τούτο συνέβη μέσα στο σκοτάδι της πανδημίας.


Όμως και εδώ η Cosco είχε εκπλήξεις: οι κινητοποιήσεις των πολιτών, ο βομβαρδισμός ερωτήσεων στη Βουλή, οι γνωμοδοτήσεις των επιστημονικών φορέων, τα ομόφωνα ψηφίσματα του Δήμου Πειραιά, και τελικά το ΣτΕ σταμάτησαν τις βυθοκορήσεις. Ακολούθησαν τα φορτηγά των επιχωματώσεων, το μπλόκο στην ακτή Μιαούλη και η νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά για φρένο στις μετακινήσεις μπάζων μέσα από την πόλη.

Η εκτέλεση των έργων από την Cosco, με προδιαγραφές αποικιακού τριτοκοσμικού λιμανιού δεν της βγήκε τελικά. Πέρα από τις κεντρικές αντιδράσεις για την κρουαζιέρα, αντιδράσεις στο Πέραμα για τα ναυπηγεία, για τα καζάνια πετρελαιοειδών, για το logistic του Κερατσινίου. Αντιδράσεις στη Σαλαμίνα για την καταστροφή του Τύμβου Σαλαμινομάχων από τα διαλυτήρια αλλά και στην Αίγινα από την απόρριψη της λάσπης των έργων στο βυθό του νησιού. Αντιδράσεις από την ανεξέλεγκτη ρύπανση που προκαλεί η Oil One στη Δραπετσώνα. Αντιδράσεις με αποτέλεσμα, με κοινωνική ενημέρωση, με θετικό αντίκτυπο που έφερε και άλλες αντιδράσεις. Η κουρτίνα τελικά σηκώθηκε αποκαλύπτοντας παραβιάσεις της νομοθεσίας, κινήσεις κάτω από το τραπέζι, κυρίως κινδύνους για την πόλη και την τοπική οικονομία.