Πα. Σεπ 20th, 2019

Παγκόσμια Ημέρα Χορού The Art of Belly moves Ένα μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στη Παγκόσμια Ημέρα χορού

Το dance group salome , δημιουργιμένο μέσα από τη σχολή χορού Dance studio salome 2006 – 2014 της δασκάλας και χορογράφου Ειρήνης Μώρου, έρχετε στο σήμερα ύστερα από πορεία σχεδόν 18 έτη να αποδώση φόρο τιμής στην Παγκόσμια Ημέρα χορού.

Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO.

Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης του Γάλλου χορευτή χορογράφου και συγγραφέα Ζαν – Ζορζ Νοβέρ, δημιουργού του σύγχρονου μπαλέτου.

Κάθε χρόνο το μήνυμα της Ημέρας αναλαμβάνει να συγγράψει μία γνωστή προσωπικότητα του χώρου. Ο σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού είναι να ενώσει όλους τους ασχολούμενους με την Τέχνη της Τερψιχόρης, πέρα από πολιτικούς πολιτισμικούς και ηθικούς φραγμούς.

Ο χορός για τον καθένα συμβολίζει κάτι διαφορετικό. Για κάποιους είναι ο τρόπος ζωής, για άλλους μέσο εκτόνωσης και σίγουρα για μερικούς ο χορός εξισώνεται με το πάθος, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που χορεύουμε όταν νιώθουμε έντονα συναισθήματα όπως χαρά ή λύπη. Ο χορός είναι οι αυθόρμητες και ρυθμικές κινήσεις συνήθως με τη συνοδεία μουσικής, αποτελεί πολλές φορές μια πηγαία έκφραση και έναν τρόπο διασκέδασης που υπάρχει από τα αρχαία χρόνια. Τα θεμέλια του χορού τέθηκαν από τον πολιτισμό της Αρχαίας Ελλάδας και της Ρώμης.

Ευχαρίστουμε θερμά μέσα από την καρδιά μας όλο το κοινό  που παρευρέθηκε στο μουσικοχορευτικό αφιέρωμα μας,

 τον Δημαρχο Παλαιου Φαληρου, Διονυση Χατζηδακη καθως και το Πολιτιστικο και Αθλητικο Κεντρο του Δημου για την φιλοξενια.

Οφειλουμε ξεχωριστές ευχαριστίες στον τεχνικό του θεάτρου Δημητρη Παλαιολογο για την υποστηριξη του παρα την ιδιαιτεροτητα της ημέρας.

Τη σχολή χορού KARNAK της Κας Βέρας Κυπαρίσσι από τον Πειραιά για την πολύτιμη συμμετοχή των μαθητών της και της ίδιας στην παράστασή μας

Τους μουσικούς από το μουσικό συγκρότιμα SAM ROMA , ΣΑΚΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ & ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΑΤΘΑΊΟΥ.

Τους Karamalegkos Bros – Innovative Event Solutions  για την κάληψη (ήχος και φως) της παράστασής μας.

Ευχόμαστε  Χρόνια πολλά με υγεία σε σας και τις οικογένειές σας  &  Χριστός Ανέστη.

Η Παράστασή μας θα επαναληφθεί στο Δήμο Αλίμου, στη θεατρική σκηνή Κάρολος Κουν το Σάββατο 18 Μαίου και ώρα 20:00.

H Είσοδος θα είναι δωρεάν για το κοινό.