Πα. Σεπ 20th, 2019

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ (ΛΙΤΣΑ) ΚΑΛΑΓΙΑ: Η «διαχρονική αξία» του Πειραιά υποψήφια με τον Νίκο Βλαχάκο Πειραιά, Πόλη Πρότυπο

Πασχαλίνα Καλαγιά -Καραμαλάκου νυν πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ θα είναι εκ νέου υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πειραιά, Πόλη Πρότυπο με τον Νίκο Βλαχάκο

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΑΛΑΓΙΑ-ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΟΥ

Η Πασχαλίνα Καλαγιά – Καραμαλάκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά.

Σπούδασε οπτικός και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον Ασφαλιστικό Τομέα. Είναι Πρόεδρος και μέτοχος Ανωνύμου εταιρείας.

Είναι παντρεμένη με τον νευροχειρουργό Ηλία Καλαγιά και είναι μητέρα δύο κοριτσιών.

Η πολιτική της δράση στον Δήμο Πειραιά ξεκίνησε όταν το 1986 εξελέγη για πρώτη φορά Δημοτική Σύμβουλος.

Από τότε έως και σήμερα έχοντας τη στήριξη του Πειραϊκού λαού εκλέγεται ανελλιπώς.

Έχει διατελέσει:

Πρόεδρος του ΠΙΚΠΑ, όπου επί προεδρίας της ξεκίνησαν –για πρώτη φορά- οι συστηματικοί εμβολιασμοί των παιδιών στα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Αντιδήμαρχος Βρεφονηπιακών Σταθμών και Μέριμνας Υπερήλικων όπου έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης. Έχει ιδρύσει πολλούς παιδικούς σταθμούς, δημιούργησε τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) και πρωτοπόρησε στη δημιουργία Κέντρων Φύλαξης Παιδιών. Ακόμα καθιέρωσε τη Γραμμή Ζεστασιάς, με επιστημονική στήριξη για τους μοναχικούς ανθρώπους.

Πρόεδρος Δ.Ε.Π.Α.Π. (Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πειραιά ), αναλαμβάνοντας την ίδρυση ξενώνα για κακοποιημένες γυναίκες, την ανάπλαση των Παιδικών Χαρών του Δήμου, τη δημιουργία – για πρώτη φορά- Παιδικής Χαράς για παιδιά με ειδικές ανάγκες (περιοχή Δηλαβέρη), την ίδρυση Πολιτιστικών Κέντρων και τη δημιουργία Φιλαρμονικής του Δήμου.

Το 2010 εξελέγη –για άλλη μια φορά- πρώτη γυναίκα σε αριθμό σταυρών, με τον συνδυασμό του Βασίλη Μιχαλολιάκου «Μας ενώνει ο Πειραιάς». Ορίστηκε Πρόεδρος της ΚΟ.ΔΕ.Π.( Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Πειραιά)και εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πρόνοιας του Δήμου Πειραιά.

Δημιούργησε τον ξενώνα αστέγων «Ανακούφιση», την Τράπεζα Αγάπης & Προσφοράς, τοΚοινωνικό Φαρμακείο, το Κοινωνικό Πολυιατρείο, ενίσχυσε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τη Διδακτική Αλληλεγγύη για οικονομικά ασθενείς μαθητές. Ακόμα καθιέρωσε τις παιδικές κατασκηνώσεις για τα παιδιά ασθενών οικονομικά οικογενειών. Έχει καταφέρει να στηρίζει κάθε μήνα πάνω από 3000 ευπαθείς οικογένειες με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά με τον Νίκο Βλαχάκο η Πασχαλίνα Καλαγιά

– Εκλέγεται ανελλιπώς από το 1986