Πα. Σεπ 20th, 2019

Συνεδρίασε η διακομματική επιτροπή για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου

Με θέματα την κατανομή της εκλογικής χρηματοδότησης των κομμάτων και το χρόνο της τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής προβολής τους, ασχολήθηκε στην πρώτη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, μετά από πρόσκληση του υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών, Αντώνη Ρουπακιώτη.

Ο κ. Ρουπακιώτης άκουσε τις προτάσεις των εκπροσώπων των κομμάτων, διαβεβαίωσε ότι θα αξιολογηθούν στο πλαίσιο των κείμενων διατάξεων και των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του κρατικού προϋπολογισμού και υπογράμμισε ότι η επιτυχής διεξαγωγή των εθνικών εκλογών είναι συνευθύνη όλων.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης και Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Χρήστος Σίμος, καθώς και ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) Αθανάσιος Κουτρουμάνος.

Στην πρώτη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων που διαθέτουν εκπροσώπηση σε Βουλή ή Ευρωβουλή. Η εν λόγω επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου σε ημερομηνία που θα καθοριστεί τις επόμενες μέρες, μετά την επίσημη ανακήρυξη των εκλογικών συνδυασμών από τον Άρειο Πάγο. Σε αυτή τη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ