Συνεργασία Huawei, Xiaomi, Oppo και Vivo απέναντι στο Google Play Store

Οι κινεζικές Xiaomi, Huawei Technologies, Oppo και Vivo ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα για προγραμματιστές εκτός της Κίνας, που θα τους επιτρέπει να ανεβάζουν εφαρμογές σε όλα τα app stores τους ταυτόχρονα, όπως μεταφέρει το Reuters. Αναλυτές αναφέρουν ότι πρόκειται για ευθεία αμφισβήτηση στην κυριαρχία του Play Store της Google.
 

Οι τέσσερις εταιρείες διορθώνουν τις τελευταίες λεπτομέρειες σε αυτό που είναι γνωστό ως Global Developer Service Alliance (GDSA). Η πλατφόρμα στοχεύει να διευκολύνει τους προγραμματιστές παιχνιδιών, μουσικής, ταινιών και άλλων εφαρμογών να εμπορεύονται τις εφαρμογές τους, σύμφωνα με τους ανθρώπους που γνωρίζουν γι’ αυτό. Η GDSA αρχικά είχε ως στόχο να ξεκινήσει τον Μάρτιο, αν και δεν είναι σαφές το αν θα επηρεαστεί από την πρόσφατη επιδημία του κορωνοϊού.


Ένας πρωτότυπος ιστότοπος αναφέρει ότι η πλατφόρμα θα καλύψει αρχικά εννέα «περιοχές», συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, της Ινδονησίας και της Ρωσίας. Η Oppo και η Vivo ανήκουν και οι δύο στην κινεζική εταιρεία BBK Electronics, ενώ καμία από τις εταιρείες που συμμετέχουν στο εγχείρημα δεν έχει σχολιάσει ακόμα την κατάσταση.