Κυ. Ιούν 26th, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Το ΕΣΥ καταρρέει και η κυβέρνηση αυτοθαυμάζεται

Η κατάσταση στην οποία βρέθηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα νοσοκομεία της χώρας σε συνδυασμό με τις προβλέψεις των επιστημόνων ότι μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου θα έχουμε ακόμα και 100 νεκρούς την ημέρα έχει σημάνει συναγερμό στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρούν ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της διαχείρισης της πανδημίας κορονοϊού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εντελώς αιφνιδιαστικά πήγε χθες στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να δει την κατάσταση που επικρατεί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, καθώς οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι επικρατούν πολεμικές συνθήκες εξαιτίας της έκρηξης των κρουσμάτων και των νοσηλειών ασθενών με κορονοϊό.

“Οι εικόνες στα νοσοκομεία της Αττικής και της Βόρειας Ελλάδας είναι εικόνες κατάρρευσης, οι γιατροί εκπέμπουν κραυγές αγωνίας, στους εμβολιασμούς η ΝΔ έχει πετάξει λευκή πετσέτα, το ΕΣΥ έχει λιγότερο προσωπικό από το 2019, τα σχολεία συγχωνεύονται με περισσότερους μαθητές και λιγότερους δασκάλους από πριν την πανδημία, ενώ οι εικόνες στα μέσα μεταφοράς είναι εικόνες ντροπής, απαξίωσης και κυριολεκτικά εξαθλίωσης. Πότε επιτέλους θα κάνει την αυτοκριτική της η κυβέρνηση; Δεν γίνεται σε αυτή τη χώρα να έχουμε 10 εκατ. ατομικές ευθύνες και ο πρωθυπουργός καμία!”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε ακόμα ότι “βρισκόμαστε ενόψει ενός άγριου και φονικού χειμώνα. Έχουμε περάσει το όριο του συναγερμού και έχουμε φτάσει στο όριο της κατάρρευσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Με 7.000 κρούσματα ημερησίως εδώ και μέρες, με 500 διασωληνώσεις, με 16,5 χιλιάδες νεκρούς, κι ακόμη η κυβέρνηση αυτοθαυμάζεται και ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για το τελευταίο μίλι της πανδημίας και το φως στην έξοδο του τούνελ”, είπε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας, μάλιστα, τα στελέχη της Κουμουνδούρου τα στοιχεία που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου για τις προσλήψεις στο ΕΣΥ, τα χαρακτηρίζουν ψευδή.

Remaining Time-0:00FullscreenMute

Ο τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, ανέφερε απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι: “Ο κ. Οικονόμου, ξεπέρασε σήμερα κάθε όριο πολιτικού θράσους. Την ώρα που στα δημόσια νοσοκομεία επανέρχονται συνθήκες «ιατρικής πολέμου» και διαλογής ασθενών για εισαγωγή σε ΜΕΘ, την ώρα της κατάρρευσης των νοσοκομείων και της απόγνωσης των «ανθρώπων της πρώτης γραμμής», η κυβέρνηση καταφεύγει στη βολική αλλά προκλητική, γραμμή της μετάθεσης ευθυνών. Τώρα λοιπόν, 2,5 μετά τη διακυβέρνηση της ΝΔ, θυμήθηκαν ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που αδράνησε και η πανδημία μας βρήκε με το ΕΣΥ εξασθενημένο!

Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας και η στοχοποποίηση των πολιτικών αντιπάλων, είναι η τελευταία καταφυγή των αποτυχημένων και όσων έχουν τεράστιες ευθύνες για την υγειονομική τραγωδία που βιώνει η χώρα. Ένα – ένα τα επικοινωνιακά κόλπα της κυβέρνησης εξαντλούνται, το αφήγημα της «θωράκισης» του ΕΣΥ είναι καταγέλαστο πλέον και η «γύμνια» στη διαχείριση και στην έλλειψη στοιχειώδους προετοιμασίας του ΕΣΥ απέναντι στο 4ο επιδημικό κύμα, δεν κρύβεται. Ας αφήσουν τους εξυπνακισμούς και ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους, διασφαλίζοντας την κοινωνική και πολιτική συναίνεση γύρω από ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να σωθούν ζωές, για την αναχαίτιση της πανδημίας, τον καθολικό εμβολιασμό και την ενδυνάμωση του ΕΣΥ πρόσθεσε ο συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα”.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου λένε ακόμα ότι ο εφησυχασμός που καλλιέργησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας μας οδήγησε εκτός ελέγχου την κατάσταση και προσθέτουν ότι στόχος της ΝΔ είναι να μη δυσαρεστήσει συγκεκριμένα υπερσυντηρητικά ακροατήρια που φλερτάρουν με τη θρησκοληψία και με πολιτικά ακροδεξιές τοποθετήσεις, επιδιώκοντας μονάχα πολιτικούς τακτικισμούς – γι’ αυτό υιοθετεί δύο μέτρα και δύο σταθμά στην περίπτωση της εκκλησίας.