Κυ. Ιούν 26th, 2022

Τέλη κυκλοφορίας στο myCar: Πώς και μέχρι πότε θα πληρωθούν

Αναρτήθηκαν το Σάββατο 20 Νοεμβρίου τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας 2022 στην πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ και πλέον οι ιδιοκτήτες οχημάτων καλούνται να πληρώσουν το ποσό που τους αναλογεί έως 31 Δεκεμβρίου, διαφορετικά θα επέλθει «τσουχτερό» πρόστιμο. Σημειώνεται ότι τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας περιλαμβάνουν σχετικό QR Code.

Φέτος, δεν αναμένονται αλλαγές στο τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν χρήση του barcode για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέσω τράπεζας ή το QR code για να πληρώσουν μέσω του κινητού τους τηλεφώνου.

Βήμα – Βήμα η διαδικασία πληρωμής

Στην πλατφόρμα myCar οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν δυο επιλογές:

Στην πρώτη, με τίτλο «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων», οι ιδιοκτήτες/κάτοχοι οχημάτων έχουν τη δυνατότητα ενημέρωσης για:

  • πληροφορίες για τα οχήματά τους,
  • τους κωδικούς πληρωμής τελών κυκλοφορίας για αυτά,
  • τους κωδικούς πληρωμής σε υπολογιστικό φύλλο (excel), σε περίπτωση πλήθους οχημάτων
  • να λάβουν τη σχετική βεβαίωση για οχήματα ιδιοκτησίας τους προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν για μεταβίβαση οχήματος, εξαγωγή οχήματος στο εξωτερικό, επαναταξινόμηση οχήματος
  • πιθανή οφειλή για τα Τέλη Κυκλοφορίας του έτους 2016.

Στη δεύτερη, με τίτλο «Ψηφιακή Ακινησία/Κυκλοφορία», οι ιδιοκτήτες/κάτοχοι οχημάτων έχουν τη δυνατότητα:

  • να θέσουν επιβατικά και δίκυκλα Ιδιωτικής Χρήσης οχήματα σε ψηφιακή ακινησία,
  • να άρουν την ψηφιακή ακινησία,
  • να ανακτήσουν ήδη υποβληθείσες δηλώσεις

Προκειμένου τα οχήματα να τεθούν σε ψηφιακή ακινησία/κυκλοφορία, θα πρέπει να βρίσκονται σε κυκλοφορία/ακινησία, αντίστοιχα, και οι πινακίδες και τα υπόλοιπα στοιχεία κυκλοφορίας τους να βρίσκονται στην κατοχή των ιδιοκτητών τους.

Η ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ, ΩΣΤΟΣΟ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥΣ. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ, ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ MYCAR ΤΗΣ ΑΑΔΕ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ TAXISNET ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ «ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ».

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΟ QR (QR CODE), ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗ, ΜΕΣΩ WEB BANKING.

Η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα είναι η 31η Δεκεμβρίου 2021 -δίχως να υπολογίζονται τυχόν παρατάσεις. Υπενθυμίζεται πως όσοι δεν καταβάλλουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας θα κληθούν να πληρώσουν τα διπλά.