Τρ. Νοέ 19th, 2019

Ταβέρνα το «Αυγό του Κόκορα» Αθήνα, εστιατόριο, Η νοστιμιά της Παράδοσης!

Το δημοφιλές καλλιτεχνικό στέκι της Κυψέλης των ’80s συνεχίζει την πορεία του σε ένα ατμοσφαιρικό πέτρινο κτίριο του Μεταξουργείου, με ιστορία από το 1933. Στο μενού παραμένει η διάσημη κοκορόσουπα, μαζί και διάφορα ορεκτικά, μαγειρευτά και κροατικά της ώρας. Τραπεζάκια έξω.

Έτοιμη να υποδεχτεί τις ζέστες του καλοκαιριού, η δροσερή αυλή του «Αυγού του Κόκορα» θα γεμίσει για άλλη μία χρονιά την Πλατεία Αυδή με μυρωδιές και γεύσεις ποτισμένες με ελληνική παράδοση. Σε ένα στέκι συνδεδεμένο με την καλλιτεχνική κοινότητα, που μοιράζει χαμόγελα στα νοσταλγικά φωτογραφικά κολάζ των δια­δρόμων, αλλά κι εδραιωμένο pit stop για τη θεατρική πιάτσα που ξεδιπλώνεται πέριξ του Μεταξουργείου, αρωματικές μαραθόπιτες, αφράτοι γεμιστοί κολοκυθανθοί, μυρωδάτα απάκια και άλλα καλούδια από τη λίστα των ορεκτικών πλασάρονται στη σέντρα, ενώ οι δροσερές σαλάτες προκαλούν για ομαδικό παιχνίδι, σε τραπέζια στρωμένα με παρεΐστικη ατμόσφαιρα, ιδανική για τις πληθωρικές ποικιλίες κρεατικών και ψαρικών που καψαλίζει με αγάπη η σχάρα ή τις ζουμερές τηγανιές που σκορπούν τις μυρωδιές τους από την κουζίνα.

Για τους δε μοναχοφαγάδες της παρέας, το πιάτο-υπογραφή που φέρει το όνομα του μαγαζιού συναγωνίζεται τη φαμόζα κοκορόσουπα για τα πρωτεία των bestsellers ενός εστιατορίου που, ακόμη και στη νέα του έδρα στην Πλατεία Αυδή, κουβαλά ιστορία η οποία σας περιμένει να την ξαναθυμηθείτε ή να την ανακαλύψετε εκ νέου.

Μυλλέρου 25 & Λεωνίδου, Πλ. Αυδή, Μεταξουργείο
Πληροφορίες Tηλ: 2105249750 

http://www.toavgotoukokkora.gr