Φώφη Γεννηματά: Η κυβέρνηση απέτυχε να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας

Σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση για τη διαχείριση υγειονομικής κρίσης άσκησε σήμερα το πρωί η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά σε επίσκεψη της στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη.

Η κυβέρνηση απέτυχε να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, δήλωσε η Φώφη Γεννηματά και την κάλεσε, έστω και τώρα, να ακούσει τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής, σημειώνοντας ότι είναι αυτό που δημιούργησε και στήριξε το «ΕΣΥ».

«Ο κ. Μητσοτάκης έμεινε στα λόγια. Η απουσία δικτύου πρωτοβάθμιας με κινητά συνεργεία ρίχνει άλλη μια φορά όλο το βάρος στο «ΕΣΥ». Και δυστυχώς δεν έγιναν για τη στήριξή του αυτά που θα έπρεπε. Ούτε για περισσότερες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έγκαιρα, ούτε για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ή τουλάχιστον για την εκπαίδευση των ανθρώπων που προσλαμβάνονται».

«Η αποτυχία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα του κορονοϊού είναι ολοφάνερη. Έχασαν πολύτιμο χρόνο με την τακτική του «βλέποντας και κάνοντας» και τώρα τρέχουν και δε φτάνουν», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, η οποία επισκέφθηκε το νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» και συναντήθηκε με τη διοίκηση, γιατρούς και νοσηλευτές».

Η κα. Γεννηματά δήλωσε «είναι τραγική η έλλειψη των υποδομών στη Θεσσαλονίκη», για τον ΟΑΣΘ είπε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ συνεχίζει την «καταστροφική» πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ για το Μετρό οι ευθύνες της ΝΔ ξεκινούν από το 1986 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα. «Φτάνουν οι διαρκείς εξαγγελίες από το βήμα της ΔΕΘ, χρειάζονται έργα για να μην γίνει η Θεσσαλονίκη των πολλών δυνατοτήτων, η πόλη των χαμένων ευκαιριών», σημείωσε.

Επικαλέστηκε εργαζόμενους στο νοσοκομείο, οι οποίοι της είπαν ότι η κυβέρνηση τους φορά ένα σακάκι, ένα κουστούμι που δεν τους ταιριάζει, που δεν χωράνε και υπογράμμισε:

«Έστω και τώρα, επιτέλους ας ακούσουν τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής. Εμείς, που δημιουργήσαμε και στηρίξαμε το «ΕΣΥ» και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γι’ αυτό, είμαστε και θα μείνουμε στην πρώτη γραμμή για τη στήριξή του και την αναγέννησή του. Η ανησυχία εντείνεται και στους πολίτες της χώρας αλλά και στο υγειονομικό προσωπικό. Το υγειονομικό προσωπικό που κάνει φιλότιμα τεράστια προσπάθεια και σηκώνει πάνω του όλη την ευθύνη. Και, δυστυχώς, παρά τις προσπάθειές μας, αρνείται η κυβέρνηση να εντάξει το υγειονομικό προσωπικού του «ΕΣΥ» στα βαρέα και ανθυγιεινά. Έστω και τώρα, δεν αρκεί το χειροκρότημα. Χρειάζονται έμπρακτα μέτρα και λύσεις».