Ωραία μπαράκια σε Κολωνάκι και Λυκαβηττό

Bar 56

Πλουτάρχου 56, τηλ: 210 7231424
Κρυμμένο στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας, το 56 είναι ένα μπαρ που αγαπά δύο πράγματα: την τζαζ και το ουίσκι. Και όχι ό,τι κι ό,τι ουίσκι, εδώ βρίσκουμε ψαγμένες ετικέτες που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς. Έχει μεγάλη μπάρα – εξίσου ικανοποιητικό, αισθητικά αυτή τη φορά – και στα ηχεία θα ακούσετε παλιά ακούσματα. Το απλό ποτό ξεκινάει από τα 6€.

Jazz In Jazz


Δεινοκράτους 4, τηλ: 2107258362

Και ξανά τζαζ. Και ξανά ουίσκι. Κάτι μας λέει ότι το αγαπούν πολύ το σπορ στο Κολωνάκι, μιας και το Jazz in Jazz δεν είναι απλά ένα τζαζόμπαρ, είναι από τα πιο ιστορικά τζαζόμπαρα της πόλης. Το δε ουίσκι εδώ έχει την τιμητική του, με περισσότερες από 100 ετικέτες στην κάβα να περιμένουν να τις απολαύσουμε. Εδώ η κατάσταση ενδείκνυται και για πιο ρομαντζοκαταστάσεις. Το ποτό ξεκινά από 6€.

Poco a Poco 
Λουκιανού 13, τηλ: 2107222844
Είναι μικρό, είναι αλτέρνατιβ, μαζεύει πολύ ωραίο κόσμο και παίζει ακόμα καλύτερες μουσικές. (Πάγια θέση μας είναι ότι σε ένα μπαρ, οι μουσικές πρέπει να είναι καλύτερες από τον κόσμο, επειδή η καλή μουσική σε κάνει να βλέπεις και τον κόσμο καλύτερα.) Τώρα, πάλι, με την ζέστη, ο κόσμος δεν μένει άλλο μέσα, και βγαίνει με το ποτό στο χέρι να το ζήσει στην Λουκιανού. Και, γενικά, το Poco είναι καλή φάση. Δυνατή, γεμάτη και καλή φάση. Το ποτό ξεκινά από τα 7€.

Buñuel Uptempo Bistrot


Πατριάρχου Ιωακείμ 60, τηλ.: 211 1132626

Είδαμε το τζαζ, είδαμε το χαλαρό και νεανικό, τώρα θα δούμε και το έξτρα. Έξτρα από κάθε πιθανή άποψη: Η διακόσμηση είναι βαριά και θεατρική. Οι μουσικές είναι ανεβαστικές. Τα κοκτέιλ του είναι πειραγμένα (πχ, στο Bloody Mary θα νιώσεις άρωμα από καβούρι). Τα κρασιά του προέρχονται από όλο τον κόσμο. Στο Buñuel θα ζήσεις το “κάτι παραπάνω”. Τα κοκτέιλ κυμαίνονται ανάμεσα στα 9 και τα 11€.

Ιπποπόταμος

Δελφών 3Β, τηλ: 21 0363 4583
Είναι και λίγο λάθος να γράψεις κείμενο για μπαρ στο Κολωνάκι και να μην αναφέρεις τον Ιπποπόταμο. Είναι από τα πιο κλασικά μαγαζιά της περιοχής, με σταθερά καλές τιμές (από 3,50€ η μπύρα), κόσμο που το λατρεύει και το γεμίζει κάθε βράδυ, μουσικές ροκ (και ενίοτε πιο φάνκι) και μια πανέμορφη αυλή, που μας κάνει να αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας.