Τρ. Ιούν 15th, 2021

Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Γ.Ο.Χ. Πειραιῶς καί Σαλαμίνος Θεοφάνεια 2021 στο Λιμάνι του Πειραιά, Τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού,

Θεοφάνεια 2021 στο Λιμάνι του Πειραιά, Τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού, υπό του Σεπτού Ποιμενάρχου  Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  όπου τέλεσε και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας συνοδευόμενος από ιερείς της Μητροπόλεώς, κατέβηκε στον Λιμένα Πειραιώς όπου πραγματοποίησε την Τελετή Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και αγίασε τα ύδατα.Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος κατά την μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης της Φανερώσεως Του Θεού.
Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων είπε: ο φετινός εορτασμός των Θεοφανίων είναι διαφορετικός και όχι αυτός που έχουμε συνηθίσει με τους Ιερούς Ναούς κατάμεστους από πιστούς, ταπεινά οικογενειακά τελέσαμε Χάριτι Θεού τη Θεία Λειτουργία και τον Μεγάλο Αγιασμό, όπου ο ήχος της κωδωνοκρουσίας και η αναγγελία του «Εν Ιορδάνη Βαπτιζομένου Σου Κύριε» έσπασε την μονοτονία της δύσκολης εποχής που διανύουμε και πρωτόγνωρης για την Εκκλησιαστική ζωή και Λατρεία δίδοντας ελπίδα, αυτή την ελπίδας που εμφυτεύει ο Κύριος σε όσους τον δοξάζουν.
Εν συνεχεία ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, με κληρικούς της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως μετέβησαν στον λιμένα του Πειραιώς όπου τελέστηκε η ακολουθία του Αγιασμού των υδάτων.
Ίσως λόγω της καταστάσεως να μην παρευρέθηκαν οι χιλιάδες πιστών που κατακλύζουν κάθε χρόνο τον Λιμένα, αλλά ήταν όλοι εκεί νοερώς και έψαλαν «Εν Ιορδάνη Βαπτιζομένου Σου Κύριε».
Τέλος μετά την ρίψη Του Τιμίου Σταυρού Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να μας αξιώσει ο Τριαδικός Θεός να επανέλθουμε στην κανονικότητα και να μην λείπει «Κανείς».