Λαμπρός Εσπερινός των Πολιούχων του Κορυδαλλού

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Πολιούχων του Κορυδαλλού Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Μιχαήλ και Γαβριήλ στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Γεώργιο Ζώρζο, τους συνεφημερίους του και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Να αναφερθεί ότι καθ’ όλη την διάρκεια της ακολουθίας του εσπερινού εκατοντάδες πιστοί συνέρρευσαν στον Ιερό Ναό, για να προσκυνήσουν την εικόνα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ και στις ουράνιες και ασώματες δυνάμεις.

«Καθένας μας έχει τον Άγγελό του, συνοδό και προστάτη στη ζωή του. Ο Θεός σέβεται την ελευθερία μας, η εκμετάλλευση της οποίας μας οδηγεί σε εκτροπές και τότε θλίβεται ο Άγγελός μας. Ας προσέξουμε να μην τον λυπούμε και ας προσευχόμαστε σ’ αυτόν με απλότητα και αγαθή διάθεση» – ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Στον εσπερινό παρέστησαν ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Νικόλαος Χουρσαλάς και μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Τους ύμνους έψαλλε πολυμελής βυζαντινός χορός του Ιερού Ναού υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Ευάγγελου Βασιλείου.

Τέλος να σημειωθεί ότι αύριο, ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Λιτανεία της Εικόνας των Πολιούχων Κορυδαλλού προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου.