Serial killer στην Κύπρο: Θρίλερ με 22 εξαφανισμένες γυναίκες!

Δεν μετανοεί για τα φρικτά εγκλήματα που διέπραξε ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς, καθώς  δεν ζήτησε ούτε μία συγνώμη στις καταθέσεις του, αντιθέτως ομολόγησε κυνικά τους στραγγαλισμούς των δύο γυναικών από τις Φιλιππίνες κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης.

Ο 35χρονος ίλαρχος (βαθμός ανάλογος του λοχαγού) έδωσε την εξήγηση πως έδενε τα θύματά του για να μπορεί να τα μεταφέρει με ευκολία, ενώ για το εξάχρονο κοριτσάκι που εξακολουθεί να αγνοείται δεν δίνει σαφείς εξηγήσεις.

Κι ενώ το μυστήριο παραμένει για το κατά πόσο υπήρξαν και άλλα θύματα, οι έρευνες σε δύο μέτωπα δεν έχουν φέρει μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.

Στο φρεάτιο στο μεταλλείο του Μιτσερού χρησιμοποιήθηκε ρομπότ χωρίς αποτέλεσμα, αφού οι έρευνες διακόπηκαν το απόγευμα για λόγους ασφαλείας. Το στόμιο του φρεατίου παρουσίασε μετακίνηση, γι’ αυτό και σήμερα θα γίνουν έργα στήριξής του ώστε να συνεχιστούν οι έρευνες. Όσον αφορά στη λίμνη Ξυλιάτου, οι έρευνες για τον εντοπισμό της εξάχρονης Σιέρρα δεν έφεραν αποτέλεσμα και θα συνεχιστούν σήμερα σύμφωνα με το philenews.com.

Στο μεταξύ στο Αρχηγείο Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη παρουσία όλων των αστυνομικών διευθυντών για συντονισμό σε σχέση με τα πρόσωπα που αγνοούνται και κατά πόσο παρουσιάζουν κοινά στοιχεία με τις υπό διερεύνηση υποθέσεις.

Παράλληλα, η Αστυνομία με επιστολή της στην Ιντερπόλ ζήτησε τη βοήθεια ειδικών σε θέματα πολλαπλών φόνων για διερεύνηση εξειδικευμένων ζητημάτων. Ο Αρχηγός Αστυνομίας ζήτησε την κατανόηση του κοινού ώστε η Αστυνομία να φτάσει σε αίσιο τέλος, υποσχόμενος παράλληλα έρευνα και τιμωρία σε περίπτωση που προκύψουν ευθύνες ως προς την αμελή διερεύνηση των καταγγελιών για εξαφάνιση γυναικών.

Τέλος, σαφείς αιχμές για τον τρόπο που οι αστυνομικοί χειρίζονται υποθέσεις γυναικών που αγνοούνται άφησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Οικιακών Βοηθών, ο οποίος είχε καταγγείλει από πέρσι αδράνεια των Αρχών.

Δεν έριξε φως η νεκροψία στη 2η σορό
Δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα από τη νεκροψία που διενεργήθηκε στη δεύτερη σορό τη Μεγάλη Δευτέρα από τους ιατροδικαστές Σοφοκλή Σοφοκλέους και Νικόλα Χαραλάμπους.

Η νεκροψία θα συνεχιστεί και σήμερα το πρωί παρουσία ανθρωπολόγων, σε μια προσπάθεια να διαφανούν τα αίτια θανάτου της δεύτερης γυναίκας η ταυτότητα της οποίας ακόμη δεν έγινε γνωστοποιηθεί αναφέρει το sigmalive.com

Υπενθυμίζεται ότι η δεύτερη σορός ανασύρθηκε το περασμένο Σάββατο 20 Απριλίου από το φρεάτιο στο Μιτσερό της Λευκωσίας στην Κύπρο και αφού ο 35χρονος συλληφθείς είχε παραδεχτεί και δεύτερο φόνο, αυτόν της Αριάν.

Ο 35χρονος «Ορέστης» οδηγήθηκε εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου όπου ανανέωσε το διάταγμα προσωποκράτησης του για άλλες οκτώ ημέρες.

Καταγγελίες για 22 εξαφανισμένες γυναίκες από τις Φιλιππίνες
Οι καταγγελίες του προέδρου του συνδέσμου οικιακών βοηθών Κύπρου, Λούη Κουτρουκίδη στον απόηχο της σοκαριστικής υπόθεσης με τον serial killer στο νησί, γεμίζουν ανησυχία τις αρχές.

Όπως ανέφερε στην κάμερα του sigmalive o κ. Κουτρουκίδης είχε δηλώσει στην Αστυνομία την εξαφάνιση της Μαίρη Ρόουζ και της εξάχρονης κόρης της από τον Αύγουστο του 2018.

Συγκεκριμένα, μετέφερε την ανησυχία του στις αρχές ασφαλείας, αφού πρώτα τον επισκέφθηκε φίλη του θύματος και τού είπε ότι είναι η τελευταία της ελπίδα, καθώς δεν βρήκε ανταπόκριση από την αστυνομία.

«Με μετέφεραν στον αστυνομικό σταθμό Λεμεσού, με κάλεσαν να πάω εκεί να καταγγείλω. Όταν έφτασα πήγα στο ΤΑΕ πάνω και τους είπα τα γεγονότα. Είπα ότι πρόκειται για ένα μωρό μικρό», ανέφερε ο κ. Κουτρουκίδης. Ενώ συμπλήρωσε ότι «τότε μου είπαν 9 χρονών κoριτσάκι και εγώ τους είπα «χάθηκε τους είπα 9 χρόνων κοριτσάκι και δεν κάνετε τίποτε;». «Ερευνούμε κύριε, ερευνούμε», ήταν η απάντησή τους».

Ο αστυνομικός που δέχτηκε την καταγγελία είπε στον κ. Κουτρουκίδη ότι «70 χρονών άνθρωπος κάθεσαι και ασχολείσαι με μία Φιλιππινέζα;».

«Απλά τους κατηγόρησα ότι χάθηκε ένα μωρό, δεν έκανε ακολούθως τίποτε, μα καμία κίνηση, καμία απολύτως. Έμεινα με το στόμα ανοικτό. Ύστερα είπα εφόσον αυτοί δεν θέλουν να βοηθήσουν, εγώ τι μπορώ να κάνω» πρόσθεσε.

Μετά την ανακάλυψη της σορού της Μαίρη Ρόουζ, ο Λούης Κουτρουκίδης επικοινώνησε εκ νέου με την αστυνομία.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι μητέρα άλλης Φιλιππινέζας τον επισκέφθηκε και του είπε ότι η κόρη της απουσιάζει από το σπίτι της από τον Δεκέμβριο του 2017. «Η μητέρα της ήρθε στο σύνδεσμο οικιακών βοηθών στην Λεμεσό. Την λυπήθηκα. Έκλαιγε. Μόλις μάθαμε ότι είναι αυτή που ανακαλύφθηκε» είπε.

Τέλος ανέφερε ότι τα τελευταία 3-4 έχουν εξαφανιστεί πολλές κοπέλες από τις Φιλιππίνες στην Κύπρο. «22 κοπέλες υπάρχουν εξαφανισμένες, δεν έκανε τίποτε μέχρι τώρα η αστυνομία. Όταν θα ξυπνήσουν όλοι και όλα και θα πάμε έξω να κοιτάξουμε να βρούμε πού πήγαν οι άλλες. Μετά τις 6 Μαΐου, αυτό που έκανε η αστυνομία, μπορούσε να το κάνει 7 του Μάη πέρσι» ανέφερε.